Dania i potrawy

Zupa na serwatce

Składniki: 1 litr serwatki, pół szklanki śmietany, 2 łyżki mąki, 1 łyżka smalcu, 1 jajko, sól, pieprz


Wykonanie: Serwatkę zagotować. Podbić śmietanę mąką i jajkiem (aby się nie zważyło wymieszać razem ze szczyptą soli). Zagotować. Można podawać z chlebem, bułką, jajkiem.


Przepis: Mieczysława Farbaniec, Jaśliska

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION