Dania i potrawy

Zupa kurza z kapusty i sera

Składniki: 100 g gotowanej polędwicy, 750g kapusty,1 litr kurzego bulionu, gałka muszkatołowa, 150 g śmietany, pieprz, szczypta ostrego pieprzu, 50 g sera


Wykonanie: Kapustę obrać umyć i naciąć „krzyżyki” na każdej główce kapusty. Zagotować mięsny bulion i gotować w niej kapustę przez 25 min. Wyjąc z bulionu kilka główek kapusty, oddzielić listki i odłożyć. Z reszty kapusty zrobić z w bulionie piure. Pokroić filety w plastry i dodać ze śmietaną do zupy, pomieszać, zagotować. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Utrzeć ser na tarce. Strączek papryki posiekać w drobne sześciany. Podawać posypawszy zupę kawałeczkami papryki, serem i listkamikapusty.


Przepis: gmina Stubno

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION