Dania i potrawy

Zupa z jagód z mąką ziemniaczaną lub śmietaną

Składniki: Wywar: 3 litry jagód (borówek), jeżyn, malin. Podprawa: 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 litr mleka. Przyprawy: cukier do smaku


Wykonanie: Jagody umyć i ugotować. Następnie przetrzeć przez sito i zagotować. Mąkę wymieszać z wodą w ilości 0,5 szklanki, wlać do zupy, zagotować i odstawić. Podawać z ziemniakami lub kluskami, na gorąco i na zimno.


Przepis: Markowa

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION