Dania i potrawy

Uszka z mięsem

Składniki: 1 kg mąki, 1 kg mielonego mięsa, 1 cebula, 1 jajko na ciasto, 2 jajka do farszu, pół łyżki soli, pół łyżeczki pieprzu.

Wykonanie: Zrobić ciasto jak na pierogi. Mięso mielone wymieszać ze świeżą, zmielą cebulą oraz jajkami. Dodać pieprz i sól. Robić w malutkie pierożki, wrzucić do wrzątku. Gotowe omaścić masłem. Można lekko pokropić sokiem z cytryny.

Przepis: Koła Gospodyń Wiejskich z gmin: Solina, Baligród, Cisna, Olszanica, Lesko, Uherce Mineralne
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION