Dania i potrawy

Chrzan domowy na zimno

Składniki:

  • 1 litr startego chrzanu,
  • 10 jajek ugotowanych na twardo,
  • 1 szklanka śmietany,
  • ocet lub sok z cytryny, sól, cukier

 

Wykonanie: Chrzan zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jajka ugotowane na twardo posiekać lub zetrzeć na tarce na małych oczkach, połączyć ze śmietaną i chrzanem. Przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny lub octem.

 

Przepis: Genowefa Ogrodnik, Wola Brzostecka (gmina Brzostek)

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION