Dania i potrawy

Szpykaczka (czenachy)

Składniki: 1 kg ziemniaków, 2 marchewki, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 kg mięsa wołowego lub wieprzowego, 1 łyżeczka pieprzu, 1 łyżka soli, 1 łyżkę mielonej papryki


Wykonanie: Należy wziąć garnek gliniany, do środka dać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, cebulę, czosnek, mięso pokrojone w kostkę (wieprzowe lub wołowe) zalać wodą, przyprawić ostro i wstawić do pieca lub piekarnika na 1 godzinę.


Przepis: Marianna Jara, Hrabowiec

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION