Dania i potrawy

Chrzan do wędlin i pasztetów

Składniki:

  • 10 jaj,
  • 10 łyżek octu,
  • 10 łyżek wody,
  • 10 łyżek cukru,
  • 10 łyżek chrzanu startego

 

Wykonanie: Ocet, cukier, wodę zagotować, dodać roztrzepane jaja, zagotować jak budyń, dodać chrzan, zagotować, ostudzić, przełożyć do słoików. Można przechowywać około jednego miesiąca w lodówce. Podawać do mięs, wędlin i pasztetów.

 

Przepis: Janina Fryc (gmina Brzostek)

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION