Dania i potrawy

Smalec

Składniki: 2 kg słoniny, pół kg boczku, 4 jabłka, 4 duże cebule, 4 ząbki czosnku, pieprz, sól, majeranek


Wykonanie: Drobno pokrojoną słoninę topić na wolnym ogniu. Boczek pokroić w kostkę, dodać do garnka i dalej smażyć. Odstawić z ognia, dodać pokrojone drobno jabłka i cebule. Kiedy wszystko lekko przestygnie, dołożyć czosnek i przyprawy.


Przepis: Koło Gospodyń Wiejskich, Jabłonica Polska

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION