Dania i potrawy

Sałata z kiszonej kapusty

Składniki: 1 kg kiszonej kapusty, 1 marchew starta na tarce, 1 cebula, 2 łyżki oleju, 1 łyżka cukru


Wykonanie: Kwaszona kapustę przemyć, wydusić, dodać drobno posiekanej cebuli, olej (najlepiej lniany) cukier (do smaku) wszystko dobrze wymieszać, wyłożyć na półmisek.


Przepis: Tereza Kyszczak – Tradycijni lemkiwśki strawy

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION