Dania i potrawy

Polewka

Składniki:2 litry serwatki lub kwaśnego mleka, 1 szklanka mleka, 4 łyżki mąki

Wykonanie: Serwatkę zagotuj, podbij mlekiem rozmieszanym z mąką. Całość zagotuj. jeśli polewkę przyrządzasz z kwaśnego mleka, należy je podgrzać aby zrobił się ser. Ser oddziel a do powstałej serwatki dodaj podbitkę i zagotuj. Dodaj oddzielony wcześniej ser. Podawaj z ziemniakami lub chlebem.

Przepis: Helena Nowak, Bukowa (gmina Brzostek)
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION