Dania i potrawy

Pierogi z tartych ziemniaków

Składniki: 2 kg ziemniaków, pół kg maki, 2 jajka, 1 kg kapusty kiszonej, pół kg twarogu, pół łyżki soli, 1 cebula, 100 g masła

Wykonanie: Ziemniaki zetrzeć na tarce, odcisnąć z wody, dodać mąkę i sól, zagnieść na ciasto, zrobić farsz z kapusty i twarogu. Z ciasta uformować placki, nadziewać farszem i gotować. Ugotowane pierogi polać masłem.

Przepis: Aliela Stec, Olchowce
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION