Dania i potrawy

Pierogi z warzywami

Składniki i wykonanie:
Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej, przegotowana gorąca woda, łyżka oleju. Zarobić ciasto i wycisnąć dowolnej wielkości krążki.
Farsz: 1 szklankę kiszonej kapusty ugotować z garścią suszonych grzybów. Ugotować pół szklanki suchej soczewicy, wymieszać z kapustą, dodać mąkę ziemniaczaną w celu uzyskania lepszej konsystencji. Uformowane pierogi ugotować wywarze z warzyw lub wodzie, można też zapiec w piekarniku.

Przepis: Stanisława Dziadura, Bączałka (gmina Brzostek)
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION