Dania i potrawy

Pierogi z kapustą i ziemniakami (Warenyki z ziemniakami i kapustą)

Składniki: 1 kg mąki, 1 kg ziemniaków, 3 łyżki kopiate kapusty, 2 jajka, 1 cebula, 100 g masła

Wykonanie: Przygotować ciasto na pierogi. Farsz: ziemniaki ugotować, mielić i dodać ugotowaną kapustę na 1 kg ziemniaków 3 kopiate łyżki kapusty ugotowanej i odciśniętej, podsmażoną cebulkę. Pierogi lepić i ugotować jak „pierogi ruskie”.

Przepis: Cisna
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION