Dania i potrawy

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Składniki:

ciasto: 1 szklanka wody, 0,5 szklanki wody, 1 jajko, 2 łyżki oleju, 600 g mąki pszennej

farsz: 1 kg kapusty słodkiej, 200 g cebuli, 1 łyżka smalcu, pieprz, sól, 0,5 szklanki kaszy jęczmiennej


Wykonanie: Kapustę ugotować, najpierw odcedzić, potem ją posiekać. Cebulę skroić w kostkę, podsmażyć, połączyć z kapustą, poddusić na ogniu, doprawić do smaku. Przestudzonym farszem nadziewać pierogi.


Przepis: Teresa Dwornicka, Jałowe (gmina Ustrzyki Dolne)

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION