Dania i potrawy

Paluszki z serem

Składniki: 600 g ziemniaków, 300 g mąki, 200 g domowego sera, 100 g pieczonego mięsa, zielona cebula, sól.

Wykonanie: Umyte ziemniaki zatrzeć na tarce, rozmieszać z mąką z niewielką ilością wody, aby utworzyło się gęste ciasto. Paluszki gotować w kipiącej posolonej wodzie przez  5-7 minut. Potem przemyć je w chłodnej wodzie, dodać na nie roztopione masło i przemieszać z domowym białym serem. Podając na stół posypać drobno pokrojonym pieczonym mięsem i pokrojoną zieloną cebulą. Czas przygotowania: 30 minut.

Przepis: gmina Stubno
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION