Dania i potrawy

Palantas (babka ziemniaczana)

Składniki: 3 kg ziemniaków, 300 g wędlin, 200 g cebuli, 100 g słoniny, 1 jajko, 2 łyżki kaszy manny, sól, pieprz

Wykonanie: Ziemniaki zetrzeć na tarce, słoninę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć, cebulę pokroić w kostkę, wszystkie składniki połączyć, dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do przygotowanej formy i piec w piekarniku w temp. 180 stopni C ok. 1 godziny.

Przepis: Anna Dwornicka, Jałowe (gmina Ustrzyki Dolne)
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION