Tu można dobrze zjeść
Działająca od 2012 r. Oberża Pod Kudłatym Aniołem w Cisnej, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, doczekała się wielu zwolenników, co szczególnie widać po krążących w internecie pochwalnych opiniach. Czym się więc wyróżnia? Ciekawymi daniami kuchni regionów, które trafiły do tutejszej kuch. Na pierwsze rewelacyjną zupą czosnkowa z grzankami o dobrze wyważonym smaku i chłodnikiem z botwinki z jajkiem. Drugie to już klasyka bieszczadzka: fuczki (placki kapuściane ze śmietaną bądź sosem czosnkowym), fuczki z baraniną, razowe pierogi bojkowskie z kaszą gryczaną podsmażone z sosem czosnkowym, razowe pierogi huculskie smażone z bryndzą, pierogi Bieszczadnika (z ziemniakami, serem białym i boczkiem) i hryczanki czyli kotleciki z kaszy gryczanej z sosem grzybowym (rydzowo-borowikowym). Można polecić jeszcze kotlet Bieszczadnika, oraz duży wybór piw z małych browarów polskich, ukraińskich i słowackich.
Więcej szczegółów: www.kudlatyaniol.pl