Aktualności

III półfinał BlogerChef w Dworze Kombornia

  • 13-03-2014
Już w najbliższy weekend, 14-16 marca br., kolejna odsłona konkursu BlogerChef. To prawdziwa gratka dla miłośników dobrej kuchni oraz estetów – wydarzenie odbędzie się bowiem w urokliwych wnętrzach Dworu Kombornia na Podkarpaciu. Towarzyszyć jej będą dodatkowe atrakcje – spotkanie z karpackimi winami oraz warsztaty tworzenia wyjątkowej czekolady.
BlogerChef to inicjatywa skierowana do blogerów kulinarnych, którzy pragną podzielić się swoimi kreatywnymi pomysłami z szerszą publicznością. Przy okazji ucząc się od innych pasjonatów gotowania i zdobywając cenne nagrody. Zadaniem uczestników jest przygotowanie dwóch dań mając na to tylko godzinę i trzech innych blogerów do pomocy. Areną konkursowej rywalizacji są najlepsze hotele w Polsce. Gospodarzem trzeciego w tym roku spotkania będzie Dwór Kombornia Hotel & SPA.
– BlogerChef to nie tylko konkurs. To spotkanie pasjonatów gotowania i profesjonalistów z branży gastronomicznej. Daje unikalną możliwość wymiany doświadczeń, pomysłów i inspiracji oraz poznania nowych smaków – zaznacza organizator projektu BlogerChef Marek Bielski. – Dzięki uprzejmości Dworu Kombornia możemy zaproponować „naszym” blogerom atrakcje z jakimi dotąd się nie spotkali. W piątkowy wieczór udamy się do Salonu Win Karpackich, jedynej w Polsce piwnicy degustacyjnej, która mieści reprezentatywną kolekcja win z regionów winiarskich Karpat. Będziemy kosztować lokalne wina i dopasowane do nich sery z linii Old Poland, jednego z partnerów konkursu – dodaje Katarzyna Szatkowska, współorganizatorka.
Piątkowy wieczór integracyjny zakończy elegancka kolacja. Menu zostanie przygotowane specjalnie na tę okazję przez szefa kuchni Dworu Kombornia Macieja Kopczyńskiego. – Zaserwujemy dania inspirowane polskimi smakami w aktualnych trendach, wraz z idealnie dobranymi do nich winami. Jak zawsze, dołożymy wszelkich starań by posiłek w naszej restauracji był dla Gości niezapomnianym kulinarnym doznaniem – podkreśla Jakub Skotniczny, manager gastronomii Dworu Kombornia.
Po konkursie, uczestnicy półfinału BlogerChefa zostaną zaproszeni na warsztaty tworzenia czekolady. Czekolady wyjątkowej, bo o aromacie wina. Każdy będzie miał okazję skomponować swoją własną tabliczkę pachnącą Chardonnay, Merlot czy Pinot Noir. Taką właśnie czekoladę (z linii ChocoWine), produkuje Dwór Kombornia.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION