Aktualności

Coraz bardziej lubimy sery kozie

  • 03-05-2014
Zdaniem ekspertów sprzedaż serów z mleka koziego będzie się rozwijać dynamicznie na poziomie minimum dwucyfrowym do 2018 r. Dlaczego? Bo produkty z mleka koziego intrygują Polaków charakterystycznym smakiem oraz nieograniczonymi możliwościami kulinarnymi. Dania z dodatkiem serów kozich są ciekawą i coraz częściej poszukiwaną alternatywą dla tradycyjnej polskiej kuchni. Jedyna bariera z jaką spotkają się polscy konsumenci to stosunkowo wysoka cena dla specjałów z tej kategorii. Co jednak nie może dziwić, biorąc pod uwagę, że cena mleka koziego jest cztery razy większa od krowiego.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION