Aktualności

Nasi producenci z nominacjami Agro Polska

  • 26-02-2014
Stoisko ZM
Stoisko ZM "Smak Górno" z Górna
Ciasto
Ciasto "Rzeszowiak" z Zajazdu...
Wędzone wędliny z Willi Łuka z Wetliny
Wędzone wędliny z Willi Łuka z...
Tradycyjny chleb z Piekarni
Tradycyjny chleb z Piekarni "Iza"...
22 producentów z Podkarpackiego otrzymało Nominacje Wojewódzkie do XXI edycji Ogólnopolskiego Konkursu Promocyjnego Agro Polska, którego celem jest promocja producentów żywności odznaczającej się szczególnymi walorami jakościowymi. Do tegorocznej Konkursu Agro Polska nominowanych zostało 22 producentów z województwa podkarpackiego.
Na liście znaleźli się także członkowie Klastra Podkarpackie Smaki: Zakład Piekarniczo-Cukierniczy „IZA” Izabela Szczęch z Rzeszowa, Zakład Mięsny „Jasiołka” z Dukli, Zakład Mięsny Smak-Górno z Górna oraz Zajazd Gościniec z Rzeszowa. Wypatrzyliśmy także uczestników Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki czyli Willę Łuka z Wetliny oraz Karczmę Podkarpackie Jadło z Babicy producentów m.in. wędzonych wędlin.
Pozostałe firmy to: PPHU Hypiak z Oleszyc, PPM Taurus z Pilzna, Trafunek Bis z Dębowca, Gospoda u Wiedźmy Pilzno-Lipiny, Cukiernia Ciacho z Jasienia koło Brzozowa, Zagroda Garncarska z Medyni Głogowskiej, Piekarnia Kopacz z Krosna, Hortino Zakład Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego Leżajsk, PPHU „Tania” z Rzeszowa, PPHU BIO-EKO Marian Wójtowicz Tułkowice, Owocowe Smaki Antoni Tudryn Nowa Sarzyna, Zakład Przemysłu Owocowo-Warzywnego PEKTOWIN z Jasła, Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Sanoku, Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska z Jasienicy Rosielnej, Cukiernicza Spółdzielnia ROKSANA ze Strzyżowa oraz Zakład Przetwórstwa Owoców i Warzyw „Vortumnus”.
Prawo do posługiwania się Godłem Promocyjnym Agro Polska ma obecnie 11 firm z województwa podkarpackiego.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION