Jasło zaprasza na herbatkę
Skąd pomysł na „Dni Herbaty”? Aby udowodnić, że herbata nie jest nudna. Pokazać, jak wiele ma smaków, ile kryje emocji i jak wiele możliwości otwiera przed tymi, którzy poddali się jej magii. Przede wszystkim jednak po to, by promować napój, który jest czysty i zgodny z naturą. Restauracja „U Schabińskiej” w Jaśle (na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki) zaprasza do bliższego poznania bogatego i kolorowego świata herbat marki Dilmah - świata, w którym czas płynie wolniej i nie ma spraw, które nie mogą zaczekać. Cztery rozgrzewające napoje na bazie herbaty można potraktować jako furtkę do poznania możliwości, jakie dają nam liście tego niezwykłego krzewu. Do ich przygotowania – oprócz herbaty – wykorzystywane są soki oraz owoce o intensywnych smakach i zapachach. Połączenie w odpowiedni sposób tych składników daje rewelacyjny efekt. A wszystko podane w specjalnych, dużych i przezroczystych filiżankach.