Aktualności

Gdzie można dobrze zjeść (27) "Smaki w cieniu klasztornego muru"

  • 14-02-2014
Gospoda u Więcławów w Leżajsku prowadzona jest przez ludzi, których pasją jest gotowanie. Potrawy przygotowywane są ze świeżych produktów, co łatwo poznać zasiadając za stołem. A w niewielu miejscach można zamówić na przekąskę półmisek z wiejskich wędlin lub unikalną kiełbasę zapiekaną w weku. Szef kuchni polecane szczególnie dania kuchni dworskiej, m.in. żurek po staropolsku z jajkiem, swojską kiełbasą, chrzanem i twarożkiem, bigos staropolski, żeberka w kapuście, wątróbkę drobiową po staropolsku lub pierś z kurczaka na sposób kijowski. To także ciekawe miejsce dla smakoszy pierogów: z bryndza i szpinakiem, ruskie, z mięsem, kapustą oraz gołąbków – do wyboru z ryżem i mięsem oraz z kaszą gryczaną.
Więcej informacji: www.uslugikulinarne.pl
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION