„Doceń polskie” dla ćwikły z chrzanem
Zakład Produkcyjno-Handlowy Tadeusz Kozubal z miejscowości Mrowla to jeden z laureatów XI audytu żywności zorganizowanego w ramach programu „Doceń polskie”. Certyfikat i tytuł Top Produkt otrzymała produkowana tu ćwikła z chrzanem.
Celem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” jest promowanie rodzimej żywności wysokiej jakości oraz jej producentów. Posiadanie tzw. polskiego akcentu to podstawowy warunek uczestnictwa w programie. Wyrób biorący w nim udział musi być produkowany z polskich składników, na podstawie tradycyjnej receptury lub na terenie naszego kraju. W Krakowie miał miejsce jedenasty już audyt produktów spożywczych biorących udział w „Doceń polskie”. Jedynym z laureatów tej certyfikacji jest mieszczący się w Mrowli (gm. Świlcza) Zakład Produkcyjno-Handlowy Tadeusz Kozubal. Produkowana przez tę firmę ćwikła z chrzanem otrzymała certyfikat „Doceń polskie”, zdobyła także tytuł Top Produkt.
Źródło: www.gospodarkapodkarpacka.pl