Aktualności

Gdzie można dobrze zjeść (3)

  • 14-01-2014
Filozofia właścicieli Karczmy u Karnasów w Cisnej, na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, to solidne, duże dania po zjedzeniu których nie ma szansy najmniejszy głód. Preferowana w kuchni jest tradycja regionalna i polska, stąd też i takie przystawki, jak ser owczy grillowany z żurawiną i chleb za smalcem i ogórkiem kiszonym.

A dalej można wybierać: kwaśnica na żeberku wędzonym, wątróbka drobiowa duszona z cebulką i jabłkiem, jagnięcina duszona w sosie śmietanowo-czosnkowym czy baranina duszona w porach. Warto zamówić także zupę z dzika w kociołku czy udziec z jelenia w sosie borowikowym. Przy karczmie z sukcesem prosperuje własna wędzarnia wędlin i ryb. Ci co mieli okazję próbować dobrze uwędzonej kiełbasy, boczku, szynki, polędwicy, karkówki czy żeberek podkreślali ich tradycyjny i wyborny smak. To miejsce warte do odwiedzenia przez smakoszy ryb. I to nie tylko, że zjeść tu można zupę rybną, pstrąga gotowanego na parze w warzywach, pstrąga smażonego czy też filetów z suma. W „Barze na Stawach” w Krzywem (5,5 km od Cisnej w kierunek Wetlina) można zamówić pstrąga prosto z wody, z własnego stawu. Na smakoszy czekają też pstrągi i sumy smażone, wędzone oraz grillowane. Organizowane są także imprezy plenerowe połączone z wędkowaniem, grillowaniem i nauką wędzenia ryb.
Więcej informacji www.ukarnasow.pl.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION