Moc tradycji w proziaku
Nowy, styczniowy numer miesięcznika Voyage, z podkarpackim akcentem. W numerze sporo o Polsce, ale nie tylko o miejscach takich jak Białka Tatrzańska, gdzie można jeździć na nartach, ale także np. o Beskidzie Niskim, w którym góry nie są tak wysokie, ale za to ludzie przesympatyczni. Do tego Polska widziana z powietrza – w obiektywie Kacpra Kowalskiego. Ale mamy także przysmaki z Podkarpackiego – proziaki.
Genialnie sfotografowane, w niezwykłej scenografii. Całość czyli tekst i zdjęcia to praca Kingi Błaszczyk-Wójcickiej. Rzecz wydawałoby się tak „prozaiczna” jak sam proziak. Jednak długo wpatrywałem się w te zdjęcia, no cóż przyznam się, że z lekką nutką zazdrości.
Za zgoda redakcji mogę zamieścić jedna z rozkładówek i zachęcić do lektury. Co też niniejszym czynię.