Aktualności

Dobrą rybę jedz nie tylko w święta

  • 11-12-2013
Potrawa z suma i karpia o fantazyjnej nazwie „Summa Summarum, czyli fuzja smaków" przygotowany przez grupę wędkarską „Przynęta” ze Starzawy wygrała organizowany przez Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego w Rzeszowie konkurs „Nasza ryba nie tylko od święta”.

W konkursie uczestniczyło dziewięciu producentów: hodowców ryb, właścicieli lokali gastronomicznych, którzy przygotowali w sumie 16 potraw. Drugie miejsce zajął karp z borowikami z zajazdu „Olszynka” w Skopaniu, a trzecie wędzony pstrąg z Ośrodka zarybieniowego w Wołkowyi. Konkurs miał za zadanie promocję spożycia ryb słodkowodnych przez cały rok. Podkarpackie jest bowiem potęgą w produkcji ryb słodkowodnych, jednak Polacy jedzą ich zbyt mało, najwięcej w okresie Świąt Bożego Narodzenia.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION