Dynowska ciastka kup w Rzeszowie

W Rzeszowie można spróbować wybornych dynowskich ciastek. Swoją ciastkarnię-kawiarnię prowadzi tu znana cukiernia „Paula”, właśnie z Dynowa. Na parterze zabytkowej kamienicy przy ul. Matejki16 można wybierać spośród kilkudziesięciu placków przygotowanych według dawnych przepisów, bez współczesnych konserwantów i polepszaczy smaków, dzięki czemu wyroby mają wysokie walory smakowe i aromat ciasta domowego.
Elżbieta Piskorek, mistrz cukiernik i zarazem właścicielka cukierni, szczególnie poleca kremówkę dynowską, nominowaną do Ogólnopolskiego Konkursu Polski Producent Żywności 2013.
– Przygotowana jest zgodnie z tradycją i z naturalnych składników, warto ją spróbować.
Poza tym w ciastkarni można wybierać spośród ciast, ciasteczek, tortów, kremówek, ptysi, eklerów i innych słodkości - dodaje.
Cukiernia „Paula” jest członkiem Klastra Podkarpackie Smaki, stąd też i obecność produktów innych „klastrowiczów” na pólkach: ekologiczne miody z Gospodarstwa Pszczelarskiego EKO BAŁON, rzeszowskie pieczywo i ciastka pochodzące z Zakładu Pieczywa Trwałego Bogumiła Ramska oraz produkowane w PPHU „AWB” Alina Becla z Handzlówki susze owocowe, warzywne i ziołowe oraz herbatki smakowe owocowe i owocowo-ziołowe, mieszanki warzywne i z samych owoców.