Aktualności

Lokalna kulinarna tradycja

  • 05-12-2013
Miejsko Gminna Biblioteka Publiczna w Głogowie Małopolskim przygotowała i wydała ciekawą pozycję wydawniczą „Z głogowskiego stołu”. We wstępie Anna Kopeć, dyrektor Biblioteki pisze o potrzebie zachowania tych najcenniejszych przepisów kulinarnych, sprawdzonych przez gospodynie.

Znajdziemy więc w książce przepisy przygotowane przez Koła Gospodyń Wiejskich, rodem z ziemi głogowskiej. Dowiemy się jak przygotować m.in. zalewajkę, sznycle kapuściane, kiełbasę w liściach kapusty, kapustę ziemniaczaną, cebulaki czy amoniaczki. Książka do nabycia w Bibliotece w cenie 25 zł.

Źródło: www.mgbp.com.pl
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION