Aktualności

Najlepsza setka kulinarna w Polsce.

  • 03-11-2013
Restauracja Wesele
Restauracja Wesele
Restauracja Patio
Restauracja Patio
Restauracja Zamku Dubiecko
Restauracja Zamku Dubiecko
W trzeciej edycji akcji rekomendacji najlepszych polskich restauracji „Poland 100 Best Restaurants Awards by Selgros 2013” o miano najlepszych ubiegało się 541 nominowanych. Najlepszą restauracją została „Romantyczna Hotel Spa Dr Irena Eris” ze Wzgórz Dylewskich. Po raz pierwszy wybrano najlepszą karczmę. W tej kategorii zwycięstwo przypadło „Cichemu Kącikowi” z Krynicy.
Restauracje, które znalazły się na liście poddane zostały rygorystycznej kontroli zarówno ze strony konsumentów – nadesłano blisko 18 000 ankiet, oraz kapituły konkursu – badanie Mystery Shopper tzw. tajemniczy klient.

Spośród setki wyróżnionych lokali tylko/aż trzy znajdują się w Podkarpackiem. Należą do nich dwie restauracje ubiegające się o znalezienie na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, w których menu można znaleźć dania kuchni regionalnej i staropolskiej.

Restauracja Patio w Grand Hotelu Rzeszów
Rzeszów, Dymnickiego 1a
Restauracja Patio - przyjemna, klimatyczna i nastrojowa – to tylko niektóre z określeń jakich używają nasi Goście po odwiedzeniu restauracji. Oferujemy wyśmienite dania z kuchni śródziemnomorskiej, a Szef Kuchni co miesiąc przygotowuje specjalną ofertę, do której nasi kelnerzy dobiorą wspaniałe wino. W samej Vinotece znajduje się ogromny wybór tak czerwonych, jak i białych win, których Państwo nie spotkają w ofercie innych restauracji.

Restauracja Wesele w Hotelu Bristol Tradition&Luxury
Rzeszów, Rynek 20-23
Restauracja hotelowa „Wesele” to jedyne takie miejsce w Rzeszowie. Już sama nazwa rozbudza zmysły i rozpala ciekawość. W trosce o Państwa zadbaliśmy o każdy detal. Jako jedni z nielicznych zdecydowaliśmy się na szczególnie atrakcyjną formę gastronomii czyli tzw. kuchnię otwartą. Aby zaspokoić najwybredniejsze gusta nad całością procesu związanego z przygotowaniem nietuzinkowych dań czuwa jeden z najlepszych szefów kuchni w Polsce Arkadiusz Wejer, który kilka lat swojego doświadczenia zdobył nad morzem i w sercu Tatr. Specjalnością kuchni jest odkrywanie na nowo zapomnianych smaków i aromatów regionalnych. Restauracja zlokalizowana jest na pierwszym piętrze, skąd rozprzestrzenia się piękny widok na Starówkę Rzeszowa.

Restauracja Zamku Dubiecko
Dubiecko, Zamkowa 1
W urokliwym otoczeniu Pogórza Dynowskiego na podkarpaciu w odległości 50 km od Rzeszowa i 30 od Przemyśla czekają na Państwa gościnne progi Zamku Dubiecko. W tymże Zamku urodził się „Diabeł Łańcucki” Stanisław Stadnicki, a także Książe Poetów Polskich – Ignacy Krasicki – poeta i biskup. Kuchnia zamkowa słynie z doskonałego smaku, a nasi kucharze zdobywają najwyższe laury na ogólnopolskich konkursach kulinarnych. Restauracja Zamku Dubiecko zlokalizowana jest w kilku stylowych salach na poziomie parteru z widokiem na zamkowy dziedziniec oraz park. Kameralna atmosfera oraz gustowne wnętrza tworzą wyśmienite warunki zarówno na rodzinny obiad jak i biznesowy lunch.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION