Dynowska „Paula” w Rzeszowie

Od czwartku, 4 października br. w Rzeszowie można spróbować wybornych ciastek… z Dynowa. Swoją nową ciastkarnię-kawiarnię otwiera znany dynowski producent „Paula”.
Na parterze, w dwóch pomieszczeniach zabytkowej kamienicy przy ul. Matejki16 (naprzeciw kościoła farnego), swoje podwoje otwiera Ciastkarnia „Paula”. Skąd taki pomysł pojawił się w głowie Elżbiety Piskorek, właścicielki? – W Rzeszowie mieszka i pracuje wiele osób wywodzących się z Dynowa. Jeszcze więcej osób się tu uczy, czy też pracuje, na co dzień dojeżdżając do stolicy regionu. Ci pierwsi mają w pamięci smaki domowego ciasta przygotowywanego przez mamę. Chciałam im przypomnieć te dawne, dobre smaki i zapachy, bez współczesnych sztuczności czy konserwantów. Pieczemy według starych receptur i z naturalnych składników. Warto spróbować – dodaje Elżbiety Piskorek
W ciastkarni można wybierać spośród ciast, ciasteczek, tortów, kremówek, ptysi, eklerów i innych słodkości. „Paula” jest członkiem Klastra Podkarpackie Smaki, będzie więc można tu znaleźć także tradycyjne i ekologiczne wyroby innych firm z Klastra: miody z ekologicznych pasiek dukielszczyzny, rzeszowskie pieczywo i ciastka o przedłużonej trwałości, produkowane w Handzlówce herbatki smakowe, owocowo-ziołowe czy susze owocowe.