„Od ziemniaka po frytkę”
21 września br. (sobota) w Rzeszowie w Agrohurcie (Lubelska 46) odbędzie się IV edycja Podkarpackich Regionaliów: kiermasz, konkursy, degustacje. A skoro jesień to czas zbiorów ziemniaków, dlatego też podczas imprezy „Od ziemniaka po frytkę” promowane będzie to , jedno z najczęściej spożywanych w Polsce, warzywo.
W program m.in.:
- godz. 8.00: kiermasz wyrobów wędliniarskich, ziemniaczanych, serów, pieczywa, miodów, olejów jadalnych; degustacja produktów regionalnych, lokalnych oraz napojów; degustacja staropolskich potraw przygotowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich: kartoflanka, pyrczok, babka ziemniaczana, szagówki, szare kluski, kopytka, ryba pyrowa.
godz. 9 - Festiwal Kulinarnych Smaków czyli festiwal kulinarny kuchni staropolskiej, pokaz kulinarny pieczenia gofrów ziemniaczanych oraz prezentacja produkcji masła metodą staropolską
godz. 10 - Ziemniaczane Szaleństwo: konkursy, nagrody, niespodzianki.