Aktualności

„Od ziemniaka po frytkę”

  • 19-09-2013
21 września br. (sobota) w Rzeszowie w Agrohurcie (Lubelska 46) odbędzie się IV edycja Podkarpackich Regionaliów: kiermasz, konkursy, degustacje. A skoro jesień to czas zbiorów ziemniaków, dlatego też podczas imprezy „Od ziemniaka po frytkę” promowane będzie to , jedno z najczęściej spożywanych w Polsce, warzywo.

W program m.in.:

- godz. 8.00: kiermasz wyrobów wędliniarskich, ziemniaczanych, serów, pieczywa, miodów, olejów jadalnych; degustacja produktów regionalnych, lokalnych oraz napojów; degustacja staropolskich potraw przygotowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich: kartoflanka, pyrczok, babka ziemniaczana, szagówki, szare kluski, kopytka, ryba pyrowa.
godz. 9 - Festiwal Kulinarnych Smaków czyli festiwal kulinarny kuchni staropolskiej, pokaz kulinarny pieczenia gofrów ziemniaczanych oraz prezentacja produkcji masła metodą staropolską
godz. 10 - Ziemniaczane Szaleństwo: konkursy, nagrody, niespodzianki.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION