Chleb żytni bez drożdży z krośnieńskiej piekarnia „Kopacz” otrzymał certyfikat „Doceń polskie”, stając się laureatem IX audytu Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. W programie tym może wziąć udział każdy producent żywności, którego wyroby posiadają tzw. polski akcent. Oznacza to, że muszą być produkowane w naszym kraju, wytwarzane wg tradycyjnej receptury lub przy użyciu rodzimych surowców. Pięcioosobowe grono Loży Ekspertów ocenia smak i wygląd produktu, punkty nadawane są także za stosunek jakości produktu spożywczego do jego ceny. Przewodniczącym składu eksperckiego jest Mirek Drewniak, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni, autor popularnych przewodników kulinarnych, natomiast patronat honorowy nad programem promocyjnym „Doceń polskie” sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Piekarnia „Kopacz” powstała w 2000 r. Powstające tu wyroby tworzone według tradycyjnych receptur szybko zyskały akceptację klientów, którzy cenią walory smakowe naturalnego pieczywa. Piekarnia mieści się w Krośnie przy ul. Wiejskiej 1a (dzielnica Suchodół).
Więcej informacji:
www.piekarniakopacz.pl