Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej zaprasza w niezwykłą podróż do świata słodkich smaków naszych pradziadków. Warsztaty „W kuchni prababci”, będące formą kulinarnych spotkań dla dzieci w wieku 5-10 lat wraz z opiekunami, prowadzi Jola Augustyn (ABC Mojej Kuchni). 27 lipca (sobota) – przygotowywany będzie kisiel z owoców, ciasteczka amoniaczki, kompot z owoców
10 sierpnia (sobota) – przygotowywane będą proziaki i herbatka z mięty
24 sierpnia (sobota) – przygotowywana będzie zupa owocowa, babeczki ze śmietaną i owocami. Warsztaty to okazja do wspólnych wypieków, robienia przetworów, kompotów i innych smakołyków powstałych na bazie naturalnych produktów.
Koszt: 15 zł (rodzic + jedno dziecko), kolejni członkowie rodziny + 10 zł/osoba
Zapisy: 17/2271296, 17/2271071 lub mkl@pro.onet.pl . Ilość miejsc ograniczona.
Więcej informacji:
www.muzeumkolbuszowa.pl