KALENDARZ IMPREZ

Piątek, 27 Listopada 2020
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Aktualności

Smakowitości z mięsa wołowego

  • 17-07-2013
Konkurs „Na najsmaczniejszą potrawę karpacką bazującą na kuchni łemkowskiej, bojkowskiej, huculskiej z wykorzystaniem mięsa wołowego” zorganizował Polski Związek Hodowców Bydła Simentalskiego. Prezentacja przygotowanych potraw odbyła się 7 lipca br., podczas Festiwalu Kultur Pogranicza „Koń Huculski w Kulturze Karpat Wschodnich” w Rudawce Rymanowskiej.

Jury oceniało pochodzenie potraw, opis ich wykonania oraz składniki, które zostały wykorzystane do przygotowania konkursowych dań. Pod uwagę brano także smak potrawy oraz sposób podania i prezentację. Celem konkursu była promocja mięsa wołowego, pokazanie możliwości wykorzystywania wołowiny w gospodarstwie domowym oraz promocja regionalnych potraw.

II miejsce w konkursie zajął KGW z Beska z potrawą bojkowską – wołowinę z kapustą i suszoną śliwką w towarzystwie kaszy gryczanej z sosem.
BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION