Aktualności

W Górnie z nowymi pomysłami

  • 10-04-2020

Zakład Mięsny Smak-Górno w Górnie, jeszcze pod nazwą „Smak-Eko”, działalność rozpoczął w 1991 r. I od blisko 30 laty prowadzi działalność w zakresie produkcji pełnego asortymentu wędlin, szynek, wędzonek, wyrobów podrobowych, drobiowych, garmażeryjnych, a także przetworów mięsnych w słojach, które szczególnie ostatnio stały się szlagierem sprzedażowym w Polsce i za granicą.


Wysoka jakość i walory smakowe uzyskiwane są dzięki starannej selekcji surowca użytego do produkcji, pochodzącego z indywidualnych gospodarstw rolnych z terenów Podkarpackiego i Lubelszczyzny, doboru naturalnych przypraw typu sól, pieprz, czosnek, liść laurowy i ziele angielskie oraz tradycyjnych przepisów i receptur niezmienionym od co najmniej 25 lat. Wyjątkową smakowitość i trwałość zapewnia pieczenie w ogniu lub klasyczne wędzenie. A połączenie tradycji z nowoczesną technologią daje efekt w postaci smacznych wyrobów, które potrafią zaspokoić gusta wymagających klientów.


Osobnym i coraz ważniejszym elementem produkcji są konserwy tradycyjne w słojach, wśród których wyróżnia się m.in. kiełbasianka, pasztet oraz smalczyk z cebulką. Od zeszłego roku doszła do tego także linia certyfikowanych produktów ekologicznych, m.in. kiełbasówka, pasztet czy mięsko w galaretce.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION