KALENDARZ IMPREZ

Czwartek, 22 Października 2020
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Aktualności

W Górnie z nowymi pomysłami

  • 10-04-2020

Zakład Mięsny Smak-Górno w Górnie, jeszcze pod nazwą „Smak-Eko”, działalność rozpoczął w 1991 r. I od blisko 30 laty prowadzi działalność w zakresie produkcji pełnego asortymentu wędlin, szynek, wędzonek, wyrobów podrobowych, drobiowych, garmażeryjnych, a także przetworów mięsnych w słojach, które szczególnie ostatnio stały się szlagierem sprzedażowym w Polsce i za granicą.


Wysoka jakość i walory smakowe uzyskiwane są dzięki starannej selekcji surowca użytego do produkcji, pochodzącego z indywidualnych gospodarstw rolnych z terenów Podkarpackiego i Lubelszczyzny, doboru naturalnych przypraw typu sól, pieprz, czosnek, liść laurowy i ziele angielskie oraz tradycyjnych przepisów i receptur niezmienionym od co najmniej 25 lat. Wyjątkową smakowitość i trwałość zapewnia pieczenie w ogniu lub klasyczne wędzenie. A połączenie tradycji z nowoczesną technologią daje efekt w postaci smacznych wyrobów, które potrafią zaspokoić gusta wymagających klientów.


Osobnym i coraz ważniejszym elementem produkcji są konserwy tradycyjne w słojach, wśród których wyróżnia się m.in. kiełbasianka, pasztet oraz smalczyk z cebulką. Od zeszłego roku doszła do tego także linia certyfikowanych produktów ekologicznych, m.in. kiełbasówka, pasztet czy mięsko w galaretce.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION