Firma RAVIX Barbary i Pawła Dygdoń z Dębicy - członek Klastra Podkarpackie Smaki - od czterech lat produkuje naturalne zupy bez konserwantów: żurek, barszcz biały i czerwony w szklanych butelkach.
Od początku wytwarzane są metodą tradycyjną, kiszą się 2-3 dni w 160-litrowych beczkach atestowanych, przeznaczonych do produkcji spożywczej. Barszcze i żurki są tworzone według własnych receptur, a półprodukty do ich powstania skupowane są od podkarpackich rolników i w lokalnych zakładach. Zakwasy charakteryzują się niepowtarzalnym smakiem, barwą oraz gęstością. Koncentraty przydatne są do spożycia w terminie 60-90 dni.
Żurek z Wolicy to tradycyjny zakwas odznaczający się jasną, owsianą barwą oraz naturalną mętnością. Pikantnie kwaśny smak z czosnkową nutą nadają mu wysokiej jakości płatki owsiane, otręby oraz świeży czosnek. Zupa przygotowana na jego bazie jest lekka i pożywna. Z kolei barszcz biały z Wolicy przypomina żurek konsystencją, zapachem i kolorem, jednak jego smak jest delikatniejszy, dzięki użytej do kwaszenia mące pszennej, powstającej z ekologicznie uprawianych ziaren.