Jury Pierwszego Ogólnopolskiego Konkursu „Master Baker 2019 - BAKEPOL” przekazało informacje o zakończeniu eliminacji konkursu i zwycięzcach w kategoriach „Piekarz – AMATOR” i „Piekarz – ZAWODOWIEC”.
I-sze miejsce w kategorii AMATOR i kwalifikacje do Finału Konkursu zdobyła Aleksandra Kozło z Piekarni Radosna Twórczość w Boguchwale, członek Klastra Podkarpackie Smaki. Finał będzie można oglądać w Krakowie w dniach 12-13 września br. Rywalizacja w tych kategoriach to jeden z wielu elementów trzydniowych Targów branży piekarniczej i cukierniczej BAKEPOL (12-14.09. br.).
Aleksandra Kozło z Piekarni Radosna Twórczość do konkursu zgłosiła chleb orkiszowy na kozim mleku, chleb żytni z czarnuszką i troszkę inne proziaki czyli z mąki orkiszowej z dodatkiem samopszy, suszonych pomidorów i czosnku. Przed nią jeszcze finał i wypiek na żywo w Krakowie. Trzymamy kciuki.