Aktualności

Strzyżowskie wędliny od Leśniaka

  • 27-08-2019

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Marek Leśniak w Strzyżowie, członek Klastra Podkarpackie Smaki, powstał w 1990 r. Od blisko 30 lat powstają tu wyroby w oparciu o dawne receptury i przepisy.

W ciągłej sprzedaży mają ponad 100 rodzajów wyrobów: szynki, wędzonki, kiełbasy, wyroby podrobowe. Te wyroby poza walorami smakowymi cenione są ponadto za jakość i trwałość, które zawdzięczają przede wszystkim procesom moczenia, peklowania oraz tradycyjnemu wędzeniu drewnem. Własna ubojnia, laboratorium, służba weterynaryjna pozwalają prowadzić produkcję w oparciu o najlepszy i najzdrowszy żywiec. W dystrybucji wyrobów firma wybrała drogę współpracy z lokalnymi sieciami, m.in. Delikatesy Centrum, PSS Sanok oraz Polskie Sklepy Spożywcze SPAR.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION