Aktualności

Smakowita karta szefa Bednarczyka

  • 06-08-2019
Proziaki
Proziaki
Tatarz wędzonego pstrąga
Tatarz wędzonego pstrąga

Karczma Polska w Mielcu (ul. Partyzantów 2), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, wyróżnia się nie tylko oryginalnym wystrojem wnętrz, niepowtarzalną atmosferą i swojskim klimatem. Tu się po prostu je dobrze i ze smakiem.

 

Na oryginalność karczmy składa się przede wszystkim jej ciekawa, drewniana architektura, wyłożone kamieniem ściany, oryginalne, wykonane przez górali meble oraz płaskorzeźby. Zaprasza do czterech tematycznie urządzonych sal: „Pod Aniołami”, „Sielskiej”, „Sarmackiej” oraz „Kresowej” z antresolą i tarasami.

W stałym menu karczmy serwowane są dania kuchni kresowej i polskiej. Szef kuchni Grzegorz Bednarczyk zapewnia, że świeże i pyszne proziaki to ich specjalność. Miękkie, pachnące delikatnie sodą z masełkiem czosnkowym to dla wielu podróż do wspomnień z lat dzieciństwa. Karczma specjalizuje się również w robieniu tatara z wędzonego na miejscu pstrąga! Zapraszają na brunch, lunch, obiady i kolacje! Zdecydowanie warto.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION