Karczma Polska w Mielcu (ul. Partyzantów 2), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, wyróżnia się nie tylko oryginalnym wystrojem wnętrz, niepowtarzalną atmosferą i swojskim klimatem. Tu się po prostu je dobrze i ze smakiem. Warto też wiedzieć, że w Karczmie znajdziecie Półkę Podkarpackie Smaki z rewelacyjnymi, regionalnymi produktami
Ale najciekawsza jest karta, doświadczony szef kuchni Grzegorz Bednarczyk chętnie „miesza” nowe ze starym. Burger proszę bardzo, ale z… cielęciną. Stek, oczywiście, ale z… jelenia. Takie pomysły warte przetestowania czekają przy ul. Partyzantów 2 w Mielcu.
Stek z jelenia według przepisu szefa kuchni i doskonały sposób jego podania z brioszką pieczoną na miejscu, z grzybami leśnymi, a do tego frytki domowe i sos z zielonego pieprzu (zestaw 89 zł). Super burger z najwyższej jakości dodatkami: befsztyk z jagnięciny, kozi ser, konfitura z czerwonej cebuli i frytki domowe (komplet 38 zł).