Aktualności

Dobre pomysły szefa kuchni Bednarczyka

  • 30-07-2019
Stek z jelenia
Stek z jelenia
Burger z befsztykiem z cielęciny
Burger z befsztykiem z cielęciny

Karczma Polska w Mielcu (ul. Partyzantów 2), obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki, wyróżnia się nie tylko oryginalnym wystrojem wnętrz, niepowtarzalną atmosferą i swojskim klimatem. Tu się po prostu je dobrze i ze smakiem. Warto też wiedzieć, że w Karczmie znajdziecie Półkę Podkarpackie Smaki z rewelacyjnymi, regionalnymi produktami

 

Ale najciekawsza jest karta, doświadczony szef kuchni Grzegorz Bednarczyk chętnie „miesza” nowe ze starym. Burger proszę bardzo, ale z… cielęciną. Stek, oczywiście, ale z… jelenia. Takie pomysły warte przetestowania czekają przy ul. Partyzantów 2 w Mielcu.

Stek z jelenia według przepisu szefa kuchni i doskonały sposób jego podania z brioszką pieczoną na miejscu, z grzybami leśnymi, a do tego frytki domowe i sos z zielonego pieprzu (zestaw 89 zł). Super burger z najwyższej jakości dodatkami: befsztyk z jagnięciny, kozi ser, konfitura z czerwonej cebuli i frytki domowe (komplet 38 zł).

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION