Stylowy Zajazd Pod Czarnym Kogutem położony jest w miejscowości Czarna Górna, niedaleko łączenia się dużej i małej pętli bieszczadzkiej. W klimatycznej restauracji, jak i romantycznych pokojach dominuje ciemne drewno. Stylizowane meble tworzą klimat minionej epoki, a charakter całości dopełnia kaflowy kominek.
Menu to tradycyjne dania kuchni polskiej urozmaicone elementami kuchni węgierskiej. Potrawy sporządzane są z lokalnych produktów. Warto zatrzymać się tu na śniadanie, a na obiad szef kuchni poleca kaczkę pieczoną po staropolsku podawaną z gruszką, ziemniakami i sosem własnym. Elementy kuchni regionalnej w karcie to szynka z dzika z ziemniakami i czerwoną kapustą (do zamówienia w sobotę i niedzielę), gulasz z dzika z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem oraz ser kozi z pomidorami, a także kiełbaski jagnięce po pastersku.
Atutem zajazdu jest duża wiata chętnie wykorzystywana w okresie letnim i winiarnia w piwnicy z ciekawymi rocznikami win węgierskich, mołdawskich, bułgarskich, gruzińskich oraz hiszpańskich.