KALENDARZ IMPREZ

Piątek, 6 Grudnia 2019
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Aktualności

W Gorajcu – kulinarnie – będzie się działo

  • 13-07-2019

Letnia odsłona Festiwalu Smaków w Cieszanowie to także olbrzymie przedsięwzięcie kulinarne, które odbędzie się w niedzielę, 14 lipca br., w Gorajcu. Tego dnia możecie zobaczyć warsztaty edukacyjno-kulinarne, „Ryneczek Produktów Tradycyjnych”, mistrzowskie pokazy kulinarne, a także konkurs pn. „Galicyjska Miska” skierowany do lokalnych reprezentacji Kół Gospodyń Wiejskich.

Wartością dodaną w ramach Festiwalu Smaków w Cieszanowie będzie prestiżowy konkurs (jeden z dziesięciu w Polsce), w ramach Kulinarnego Pucharu Polski, pn. „Smaki Galicji”, przeznaczony dla reprezentacji najlepszych hoteli i restauracji w Polsce, zakwalifikowanych do konkursu. Całe przedsięwzięcie odbędzie się w sąsiedztwie „Folkowiska” w Gorajcu.

O najwyższe miejsce na podium i nominację do KPP 2019 będą walczyć:

- Adam Kowalski i Jarosław Komala z Kompleksu Gastronomiczno-Hotelarskiego „Górski”, Proszenie,

- Grzegorz Misina i Damian Rusek z Restauracji Pod Leliwą i Restauracji Polska w Krakowie,

- Kamil Tłuczek i Piotrek Kuzdro z Restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie,

- Patryk Glinkowski i Łukasz Misiorny z Restauracji Grodzka 12 w Lesznie,

- Natalia Zając i Dawid Bojda z Kawiarni Stary Piernik w Rzeszowie,

- Grzegorz Żurawek i Marcin Maksymow z Las Woda Park Rekreacyjno-Biznesowy, Wilga.

 

Projekt pn. „Smaki Podkarpacia” dofinansowany z Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION