Znak firmowy właścicieli Karczmy przy Pensjonacie Karnasów w Cisnej 48A - obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - to duże porcje, po zjedzeniu których nie ma szansy największy głód.
Preferowana w kuchni jest tradycja regionalna i dania polskie, stąd też i takie przystawki, jak ser owczy grillowany z żurawiną oraz tatar z pstrąga wędzonego na grzance. Warto spróbować zupę z dzika w kociołku, kwaśnicę na żeberku wędzonym lub rosół z kury z kołdunami. Szef kuchni poleca pstrąga smażonego lub gotowanego na parze (!), jagnięcinę w sosie śmietanowo-czosnkowym lub sarninę pieczoną w sosie z czarnej porzeczki. A na deser czekają ciasta sezonowe, np. ciacho biszkoptowe z kruszonką i truskawkami albo wyborna szarlotka lub serniczek.
To miejsce warte do odwiedzenia również przez smakoszy ryb. W pobliskim „Barze na Stawach” w Krzywem (5,5 km od Cisnej w kierunek Wetliny) można zamówić pstrąga prosto z wody, z własnego stawu. Na smakoszy czekają też pstrągi i sumy smażone, wędzone oraz grillowane. Organizowane są także imprezy plenerowe połączone z wędkowaniem, grillowaniem i nauką wędzenia ryb.