Aktualności

Niecodzienna zawartość talerza

  • 30-04-2019

W Restauracji Wino i Talerzyki w Krośnie znajdziecie ciekawy pomysł na dobre jedzenie. Dla świadomych smakoszy to lokal, w którym serwowane dania łączą ze sobą prostotę świadomie wybranych składników z elegancją i bogactwem ostatecznego efektu na talerzu. Właśnie „uruchomili” nową potrawę w menu składającą się z: przepiórki / buraka / botwiny / jarmużu / tymianku.

 

W Krośnie przy ul. Kazimierza Wielkiego 2 blisko półtora roku działa lokal, który mimo upływu czasu nadal jest wyróżniającym się konceptem gastronomicznym na kulinarnej mapie nie tylko tego miasta – wspólne dzieło Daniela Aniołowskiego (wino) i Adriana Boczara (szef kuchni). Obiad czy kolacja przestają być tutaj zwykłym posiłkiem, jedzenie i serwowane do niego wino łączą się w przemyślaną koncepcję idealnego – uzupełniającego się w całość - smaku:

1. W menu znajdziecie zamiast klasycznych dań – talerzyki z porcją dania/potrawy, w tym talerzyki zimne, ciepłe i deserowe.

2. Każdy talerzyk, estetycznie podany i z zaskakującym smakiem, kosztuje 10 zł.

3. Można komponować dowolne kombinacje kolacji degustacyjnych wybierając dowolną ilość talerzyków trzymając się jedynie ich kolejności w karcie.

4. To jest dynamiczne menu: talerzyki się zmieniają wraz ze zmianami, które podyktuje natura czyli sezonowe składniki.

5. Zawartość talerzyków w dużym stopniu oparta jest o lokalne produkty.

 

Co jeszcze trzeba o nich koniecznie wiedzieć:

- w bogatej karcie win wszystkie dostępne na kieliszki.

- wszystkie kieliszki w cenie 6 zł.

- kieliszki dobrane do aktualnie serwowanych talerzyków.

- jedyny lokal w regionie z aktywnym sommelierem na sali.

- wina są dostępne także w sprzedaży detalicznej.

- w karcie wśród win także pozycje z Podkarpackiego.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION