KALENDARZ IMPREZ

Poniedziałek, 14 Października 2019
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Aktualności

Poczuj „dziki” smak jesieni

  • 05-11-2018
Pierś z bażanta
Pierś z bażanta
Zupa z siekanym mięsem z jelenia
Zupa z siekanym mięsem z jelenia
Zraz z dzika
Zraz z dzika

Dania z dziczyzny stanowią część z wielu specjałów naszej tradycyjnej polskiej kuchni. Zdobywają coraz to większą popularność i nic w tym dziwnego, gdyż Ich aromat i smak zyskały już wielu wielbicieli, a wartości odżywcze zachęcają do jak najczęstszego ich spożywania.


W listopadzie Arkadiusz Pączka, szef kuchni Restauracji Garden Grill & Bar w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów (ul. Kopisto 1) przygotował specjalne menu, w którym znajdziemy dania z mięsem z bażanta, siekanym mięsem z jelenia oraz dzika. Czasy, gdy mięso ze zwierzyny łowieckiej było zarezerwowane tylko dla najbogatszych, dawno minęły, dzięki czemu dania z dziczyzny podbijają nasze stoły.


Już od poniedziałku, 5 listopada br., w Restauracji Garden Grill & Bar w specjalnej karcie menu znajdziecie:

- pierś z bażanta, pierożki z kalarepy z ricottą i palonym czosnkiem, cytrusowy mus z batata, ziołowy kawior,

- zupa z siekanym mięsem z jelenia, kasztany, karmelizowana dynia, esencja z grzybów leśnych, chips z jarmużu,

- zraz z dzika, kiszona czerwona kapusta, puree z dyni piżmowej, zielony groszek, posypka z razowego chleba.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION