Po latach z końcem lutego br. dobiega współpraca Zamku Dubiecko z szefem kuchni Januszem Pyrą, który promował zamkową kuchnię z jej daniami nawiązującymi do najlepszych tradycji staropolskich na kulinarnej mapie Polski.
Od 1 marca br. nowym szefem kuchni będzie Patryk Kotarba. Absolwent krakowskiej szkoły gastronomicznej. Umiejętności i doświadczenie zdobywał m.in. w renomowanej restauracji „Le Scandale”, znanym podkrakowskim kompleksie „Dwór w Tomaszowicach” oraz w restauracji Ponidzie w 4-gwiazdkowym hotelu „Słoneczny Zdrój” w Busko-Zdroju.
Pasjonat kuchni francuskiej. Często sięga po tradycyjne produkty regionalne łącząc je z innowacyjnymi technikami przyrządzania dań. Gotował dla Prezydenta RP, Prezydenta Niemiec, polityków, aktorów i gości z zagranicy.
Uczestnik ogólnoświatowego projektu „Good France”, z tytułem "Mistrz w zawodzie kucharza" przyznanym przez Pomorską Akademię Kulinarną oraz uczestnik prestiżowego szkolenia w szkole Bocuse’a w Lyon.