Jesteście w Wysokich Bieszczadach bardzo zimową porą i zbliża się pora obiadu: w brzuchu burczy i trzeba coś zjeść. Mijacie tabliczkę z napisem Wetlina i szukacie miejsca na spokojne pojedzenie. Zatrzymajcie się przy Gościńcu w Starym Siole, mieszczącym się w zaadaptowanej starej chacie ze wsi Zmiennica spod Brzozowa, której najstarsze belki datowane są na 1905 r. Jego atutem jest kameralność, szczególnie widoczna zimową porą. Dużego ruchu nie ma i wszystko na wyciągnięcie ręki.
Kuchnia przygotuje pstrąga z rusztu, jagnięcinę, roladki wieprzowe w sosie z kurek podawane z kopytkami i surówkami albo najprostszą kaszankę. Na głodnego orientu czeka tu dołma tatarska czyli gołąbki z mięsa jagnięcego i ryżu z ziemniakami w liściach białej kapusty (nie kiszonej). Szczególnie polecane są dania będące autorskim przepisem Marianny i Aleksego Wójcików, właścicieli Gościńca, czyli żeberka duszone zawijane kapustą w sosie z zielonego pieprzu z kopytkami i buraczkami - idealne na zimowy obiad w górach. Mięsa jest bardzo miękkie, wręcz rozpływające się w ustach, kopytka małe, ale jędrne, a całość dobrze doprawiona.
Właściciele zapraszają także do spędzenia urlopu w jednej z czterech starych drewnianych chałup, przeniesionych i zaadaptowanych do zamieszkania. W trzech z nich (Hnatowa Chata, Trześnia, Wetłyna) można wynająć połówkę domu z dwiema sypialniami na poddaszu oraz salonem na parterze. Każdy salon posiada aneks kuchenny oraz kominek. Więcej informacji: www.chatywsiole.pl