Od czwartku, 16 listopada br., rzeszowskie i najbliższej okolicy hotele przeżywają „nalot” gości biznesowych, którzy biorą udział w Kongresie 590 organizowanym w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym w Jasionce. To jedno z ważniejszych ekonomicznych przedsięwzięć w naszym kraju.
Jak ugościć odwiedzających miasto przedsiębiorców, aby pobyt w hotelu na długo pozostał w ich pamięci? Na ciekawy pomysł wpadł Arkadiusz Wejer, Szef Kuchni Restauracji Garden w Hotelu Hilton Garden Inn Rzeszów (ul. Kopisto 1), jeden z promotorów podkarpackiej tradycji kulinarnej we współczesnej kuchni polskiej. W każdym pokoju jego użytkownicy znajdą elegancko zapakowany pakunek z interesującą zawartością: dwa rodzaje PROZIAKÓW oraz trzy maleńkie słoiczki ze smaczną, idealnie pasująca do podkarpackich wypieków zawartością: konfitury i dżemy oraz bryndza kozia.
Jest duża szansa, że po zakończeniu kongresu spora część jego uczestników będzie już wiedziała co to są proziaki i dlaczego są tak dobre! I może odwiedzą nas ponownie, aby spróbować proziaków w ich pełnej krasie i na świeżo?!