KALENDARZ IMPREZ

Środa, 22 Listopada 2017
Pon Wto Śro Czw Pią Sob Nie
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Aktualności

Boski dereń Rysia Podkarpackiego

  • 05-11-2017

O działaniach Stowarzyszenia „Pro Carpathia” z Rzeszowa promującego dereń jako „owoc Podkarpacia” pisaliśmy już nie raz. Cieszą nas szczególnie inicjatywy równoległe, jak np. Restauracja Hotelu Ambasadorskiego w Rzeszowie, która serwuje gęsinę z sosem dereniowym.


A teraz okazuje się, że podobny zamysł, ale w swoim stylu stosuje Restauracja BOSKO w Przemyślu (ul. Władycze 1). Dereń jest jednym ze składników ich regionalnego „Burgera po przemysku”, a w lokalu można kupić słoiczki z „Cymesem Dereniowym Ziemi Przemyskiej”, będącym idealnym dodatkiem do potraw.

Cymes produkowany jest przez Gospodarstwo Rolne Ryś Podkarpacki, także z Przemyśla.

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION