Aktualności

Wędzą jak za dawnych lat

  • 20-10-2017

Solidne imprezy biesiadne – często z myśliwskim zacięciem - to mocna strona kuchni Siedliska Janczar w Pstrągowej, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki.


A wędliny swojskie to wręcz ich specjalność. Kto je jadł dobrze wie, że przypominają smak spiżarni babcinej i wędlin robionych w domu. Te z Pstrągowej wędzonych są we własnej wędzarni. Prawdziwa uczta dla podniebienia!

Ale sztuka kulinarna to nie tylko smak, to również wygląd. Oglądając zdjęcia – wręcz artystyczne - ich wypełnionych salaterek, talerzy i innych naczyń, zaczynam się zastanawiać, czy Andy Warhol mógłby szukać natchnień w Siedlisku Janczar?

BIURO PROJEKTU: STOWARZYSZENIE NA RZECZ ROZWOJU I PROMOCJI PODKARPACIA PRO CARPATHIA UL. RYNEK 16 35-064 RZESZÓW
Polityka prywatności
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ
PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION